Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


En rovfågel

En rovfågel svävar
över land och hav,
den söker efter föda.
Där nere, bland offren,
hans spanande blick
söker de svaga,
att döda.

Och ingen kan undfly
hans spejande blick.
Ingen kan fly sitt öde.
Den som han utvald
kan redan nu,
räknas till alla de döde.

En rovfågel hotar
hela vår värld.
Vad stoppar hans färd?




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 153 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-04-05 15:32



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärda ord....bra...
2020-04-18

  Larz Gustafsson VIP
Det är snarare vi som hotar rovfåglarna.
2020-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl