Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rotlös

som längtan leder fram mot utsatt tid
där andningen och lättnaden bebor
en morgondag maskerad och timid 

en mening att begrunda ren och blid
ger möjlighet för tanken ännu stor
som längtan leder fram mot utsatt tid

en len som spegeln håller sig invid
då säkerheten snarare betror
en morgondag maskerad och timid

att känna dagen annat än solid
värderade en frihet som besvor
som längtan leder fram mot utsatt tid

det bleknar tanken varar ännu vid
det minskar mer än hjärtat kanske tror
en morgondag maskerad och timid 

en andning formad likt en pyramid
drar bort och stannar där den inte bor
som längtan leder fram mot utsatt tid
en morgondag maskerad och timid

villanella




Bunden vers (Annat versmått) av Inez L
Läst 163 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-04-10 08:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Inez L
Inez L