Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fridens styrka

Har du någon gång känt frid?
En underskattad känsla i vår tid.

När du möter friden målas alla dess färger upp på ditt papper.
De starka nyanserna blir ditt enda fokus i stunden och skiftningarna av oro tynar bort.
Inget suddas ut utan all tomhet fylls med mjuka penseldrag.
Dess former går inte att förvränga och dess uttryck kan inte imiteras.

När du möter friden stillar stormen som har slitit i dina kläder.
I det vindstilla kan du stanna upp och se allt klart.
Ondskan sträcker sig efter dig, men du är utom räckhåll.
Från ångest ville du fly, i friden vill du dröja.

När du möter friden omsveps du av trygghetens armar.
Du får bada i den kärleken du annars bara doppar tårna i.
Likt ett glas av söt hallonsaft en sommardag, fylls din själv av ljuv tacksamhet.
Vilandes i den Högstes händer kan du ana dofter från himlen.

Har du någon gång känt frid,
och fått se vem som står bredvid?




Fri vers (Fri form) av Salut Lellan
Läst 233 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-04-13 18:02



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag upplever frid varje dag. I synnerhet då jag ber till Jesus, som är min Gud och Frälsare.
Men frid är mer än en känsla. Det är ett juridiskt förhållande baserat på att Gud har förlåtit och frikänt mig.
2020-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Salut Lellan
Salut Lellan