Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppgivelse, uppgivande


Stenstoden
samlar mossa
allt rasar av rörelse och det finns inte skuggan
av stillastående eller nollpunkt.

Kakafonin vägrar avtona, varför är då allt så fastfruset och blickstilla?

Allena,
mol allena,
till och med paria,
klämtar klockan för dig.

Låt den klämta,
låt hundra klockor klämta,
klämta och
klämta livet ur allt.
Om nuet är ebbande dager och dået ett svart gap,
är riktningen en.

Kvar ska det ändå bli glans och glam, ståt och glitter och stoltaste insignier.




Fri vers (Prosapoesi) av Askanden
Läst 282 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-04-16 19:45



Bookmark and Share


    Bishkeks söner
Jag är i begrepp att hålla med Immanuel.Svårbegriplig.
2021-12-28

    Tidsljus
Vad är det du räds? Bortom dem imaginära, till och med chimära, gränserna kanske något ärbart väntar.
Bjud in dig själv till livet och låt inte framtiden vålla fasa.
2020-04-30

  SatansSon VIP
svårbegriplig.
2020-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Askanden