Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlorad grönska

Högt upp i ett betonghus
bland skrikande måsar
och trädens kronor
hit når inte gräset

Jag föddes i grönskan
krälade varsamt
för att undvika tistlarna
varje brännsår blev en läxa

Som barn hoppade vi
över vattenspridarna
våta kroppar
höga skratt
jag minns inte era namn

Tiden plöjde genom oss
gräset blev ett minne
avgaserna trängde in

Våning för våning
år för år
nu ser jag bara asfalten




Fri vers av Människohare VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-04-18 11:59



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
ge gräset en chans.
2020-04-19

  Solstrale VIP
Gräs-light bra skrivet!
2020-04-18

  Kungskobran VIP
Numera finns det bara asfaltbarn dänere
2020-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Människohare VIP