Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårdikt/människoförakt

Nog kan även
en dysterkvist
som jag
njuta av vårvärmen

Jag klär av mig
polarklädseln
ikläder mig
tunna tyger

En färd mot staden
cynismen
och äcklet
griper mig hårt

Ty människoarten
är ett vidrigt släkte
och jag vill åter
till mitt vinteride




Fri vers av Människohare VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-22 15:50



Bookmark and Share


  Federico Romano
Med tanke på vad människan gör, så säger jag inte emot! Men jag har också upplevt fina människor: ofta hade dom inte ägt genen av girighet då de var enkla fattiga och ofta analfabeter eller skapande konstnärer.
2023-04-22

  Koloristen
"En färd mot staden
cynismen
och äcklet
griper mig hårt"

-Wow! Bra där.
2023-04-22

  kriya
det är väl bara att gå hem och dra ner persiennerna.
2023-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Människohare VIP