Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
5SOS är australiensiska bandet 5 Seconds of Summer


Wildflower för Sussie och pappan



När sällskapet rasslat kort en och annan timma
slängde Sussie ut några notblad på bordet.
- Är de inte tajm vi repar in nåt nytt?
- Depends. Va är det här? ”Wildflower” i dess-dur,
väste Anton.
- Wildflower, oh shit, det är ju 5SOS:s senaste,
sa en häpnande Gemini.
- So it is. Direkt över disk på nätet, kluckade Sussie.

Susann Randevall, Anton Axelsson och Bo ”Gemini”
Lehtola strålade ofta samman och jammade som en
kul grej. Notläsning för husbehov klarade alla av.
Sussie älskade elpianoklang i tremololäge. Gemini
lirade en vit Telecaster och då helst, utan distorsion.
Och Anton for fram på sin Fender bas som han inte
gjort nåt annat. Ibland varvade han med att köra
eller programmera sina beat på trummaskin.

- Besvärligt med alla sänkningstecken. Vi får nog pröva
ett långsammare stuk. Helst en omtransponering till
D- eller G-dur, tyckte Gemini.
- Och många balkar och åttondelar. Jag kan inte sjunga
i dess-dur. Men vi kan i alla fall ta oss igenom den utan
sång och känna på tempot, sa Sussie.

I samma stund ringde Sussies mobil. De flesta visste ju
att dagen var vikt för spelning så de brukade inte
kontakta henne då. Men hon såg att de var hemnumret.
Med förfäran i rösten tog hon emot beskedet.
- Farsan ligger på intensiven. Lunginflammation.
- Är det Corona? Fick Anton fram.
- Kan vara. Corona är ett fanstyg. Det är väl nog jävligt
som det är. Måste hem, sa Sussie med uppdämd gråt.
- Men du får inte besöka farsan, hojtade Anton.
- Vet jag väl. Men morsan är inte i nån riskgrupp.

Dörren for igen med en smäll och timmarna gick. De två
23-åriga medmusikanterna tragglade sig igenom låten, men
geisten var mer eller mindre, puts väck. Efter lång väntan
ljöd Antons mobil. Ingen Corona hade det konstaterats.
Sussie föreslog att avvakta tills i övermorgon och köra
spelandet då.

Hemma hos Anton på lördagen. Sussies nuna i dörröppningen.
Inte uppgiven, tycktes Gemini se.
- Febern har gått ner. Han får antibiotika och repar sig. Vi kör
definitivt låten ”Wildflower” för farsan som snart blir 58.
He loves gardening, sa Sussie med mungiporna som en sol.
- Och du med, sa Anton.




Prosa (Novell) av BenGust VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-04-19 16:07



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Dramatisk text i Coronatid. Oron för viruset tränger in överallt, även i musiken.
2020-04-20
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP