Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att inte ge upp


1+1 = 10

 

 

 

Står vid fönstret och ser ut

Folkmassan pekar mot skyn och skriker

”Himlen är blå”

Fast moln stora som lokomotiv sveper

"Det kommer guld i paket"

Fast det innehåller tjära

 

Golvplankorna är skeva

Väggarna lutar inåt

1+1 = 10

Dörren hänger på tvärs

 

Går ut och sparkar undan

Papper från en kopiator

Som bara skriver ut

8-3 = 13,75

Endast på rosa papper

 

Fortsätter till vedbacken

Sågar upp den sista stocken

Samlar kraft

Klyver alla stubbarna

Staplas de som staplas bör

Samlar resten i en korg

 

Går in och tänder en brasa

Riktar alla golvplankor

Ställer väggarna i lod och hänger dörren rätt

Bränner alla papper

och ställer kopiatorn på ett museum

 

Här skall städas

1+1= 2

8-3=5

Jag har börjat




Fri vers av Nils-Robert
Läst 258 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-04-25 19:56



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Förändringens vind blåser med kraft....det gäller att hålla ut!
2020-04-27

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om ett liv i förändring,
att lämna det gamla och se fram mot det nya!
2020-04-27

  Margit Grell
Intressant text. Får en känsla av bokslut och samtidigt framåtanda som inger hopp.
2020-04-26

  Klint
Wow! På väg. Du kommer lyckas!
Gillas skarpt!
2020-04-26

  Alysse VIP
Intressant och tankevärd
bra flyt i texten
som andas hopp
om framtiden
2020-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Robert
Nils-Robert