Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välfärd eller inte

 

 

världen byggdes av människor

av kvinnor och män

de slet hårt och mödosamt

men de fick lön för mödan

 

byar, städer såg sin födelse

men det största var 

moderna lägenheter 

järnvägar, broar, dammar

 

kvinnor gjorde sitt

männen det tunga

logistiken måste fungera

som hand i handske

 

ett stort tack till alla dessa

som fick slita hårt 

för ett bättre liv

för allas välmående

 

det mörka är det ojämlika

där fattiga länder lider

där inga moderniteter finns

där barnen föds in i fattigdom

 




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-04-24 10:45



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
"Otack är världens lön". Äldreomsorgen idag, både privat eller kommunal verkar halta rejält på sina ställen.
2020-04-25

  Klint
känner medkänsla för de som byggde vår välfärd i dina rader
vad får de nu?
2020-04-24

    Lena Staaf VIP
Med en enkel omfördelning av världens rikedomar skulle det inte finnas några svältande. Kolonialismen och utsugningen av råvaruproducerande länder har befäst ojämlikheten mellan länderna.
2020-04-24

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text, solen lyser över skilda världar!
2020-04-24

  BenGust VIP
Många som idogt strävade uppför branten fick ej alltid själva uppleva
storheten av sitt livsverk. Men de
har vi efterföljare i mångt
och mycket fått göra.

Tyvärr kommer vi aldrig ifrån gisslet
fattigdom om vi inte efter denna pandemi inser att det uppbyggda
kan blåsa iväg på nolltid. Så sker
ju med många vattendränkta
kustnära regioner och andra
spänningar som dessa människor ständigt är i närheten av.

Många av våra behov är ju konstlade.
Om dessa överflödiga ting och tjänster istället kom de fattiga till del
vore det en ynnest.

Vi svenskar är förvisso goda givare
men ett nytänk för internationell politik och handel vore önskvärt.

2020-04-24

  ULJO
Många har slitit för världens uppbyggnad och inte fått tack för sin insats. Många har plågats och tvingats. De har betala med sitt liv.
2020-04-24

    Max Poisé
Livet är ett grymt lotteri...
2020-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP