Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dystopisk saga om Karlstad

 

En cykeltur mot Hammarö
när motvinden tar i
en bandymatch
på Tingvalla i snö
En rivningskåk på Herrhagen
där en pojke ta en sil
då när Klarälvsdeltat
bildas till en sjö

En tant som släpar kassar
upp för Kvarnbergets backar
trött och blöt
på väg mot Västerstrand
En fartkontroll på E18
mellan Skutberget och Bomstad
det är tomma bryggor
ut med Karlstadshamn

Ja då känner man
hur det blåser genom stan,
över torget vandrar
en ensam frusen dam

En vinflaska som halsas
i kön utanför Harrys
där på insidan
tar nån första ölen
En bostadslös som sover
i en trappuppgång i Haga
på Kungsgatan sitter en man
och dricker upp lönen

Brandbilars sirener
hörs på avstånd över stan
ingen vet var ondskan
är som störst
Ett krishärjat sjukhus
ber sin fader vår
ett Karlstads centrum
som sjuder utav törst

Ja då känner man
hur det blåser genom stan
över torget vandrar
en ensam frusen dam

Ett storslagsmål på Färjestad
när matchen tagit slut
ett fyllebråk i
Orrholmens garage
Ensamma människor
som skriker efter hjälp
på Kronoparken
går ett liv i krasch

Iskall människosyn
hos de som bestämmer
den enes död
blir den andres bröd
Pendeln slår så lätt
mellan hopp och förtvivlan
Karlstad en stad
i själslig nöd

Ja då känner man
hur det blåser genom stan
över torget vandrar en
ensam frusen dam

Copyright © AndLou




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av AndLou VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-04-26 18:23



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En fantastisk sångtext om stadens avigsidor, som är mångas liv och vardag.
2020-04-27
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP