Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ett hopp

konturlös likt en ögonfärg melerad

diffus blir varats känslosamma skenbild

kontrastens yta lever insorterad

 

man anar bildens skärpa bara halvmild

en blick så klar ger tankar djupt förstådda

så kvävs en människa som gör sig avskild

 

konkreta minnesfrön blir kanske sådda

till tecken på en världsvid mängd av brister

och stundens lyckokänslor blir förrådda

 

frambringar det vi en gång alla mister

så minnet av ett sken skall då bevaras

ett utrymme att kväva alla tvister

 

i dunkel lycka skall ett hopp försvaras

 

(terziner)




Bunden vers (Annat versmått) av Inez L
Läst 118 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-04-26 18:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Inez L
Inez L