Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såg en dokumentär om svarta hål igår och ramlade in i associationen.


Vad är Konst?

Vad är konst?
En själs excess
eller ett sinnes
överelasticitet?
En förvrängd världsbild

(är det förvrängt
att tänka på världen
i metaforer?)
eller människans
svarta hål?

Konsten finns
bortom fysiologi
och psykologi,
i ett epicentrum
av ren gravitation.

Gravitation i rörelse,
suger i sig bestånd,
äter kroppar inifrån
i en serie
sinnesrörelser.

Språket är tryckgradienten
som kanske stillar
rörelsens fusion
eller inte.
Vad är Konst?

Gravitation,
tryck,
rörelser
åt fel håll,
en felkalkyl?

En hel kalkyl,
ett ögonblick
innan den självdör
i en supernova
av metaforer?




Fri vers (Modernistisk dikt) av Christoffer Andersson
Läst 144 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-04-28 07:31



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Frågor och svar, frågor igen och kanske är det till det vi är dömda, men det betyder inte att frågor inte skall ställas. Hur skulle vi kunna göra på ett annat sätt. Det textfragment som fångar mig mest är det tredje: något 'innan' är för handen. Jag tänker 'viljan' i den här frågeställningen: den som är till enbart för sig själv (Schopenhauer).
2020-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Andersson
Christoffer Andersson