Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tvivlets makt

 

Se där stod en man utan mod

ja alla såg hur stilla han stod

för han letar ett svar

på den frågan han har

ja en enda fråga finns kvar

 

Hans väg den är krokig och lång

men han försökte gång på gång

att hitta ett mål

och ett mål som han tål

för att tömma sitt samvetes skål

 

Han ser inte svaret du ger

för tvivel är allt som han ser

hans tanke är svag

ja och han lever i dag

bara för alla andras behag

 

Hans fråga är vad som har hänt

om allt det han känt är bränt

av det som finns kvar

har då framtiden ett svar

om den han en gång var

 

Så när nu vägen blir målet

för att fylla upp hålet

kan tanken bli svår

på den väg som han går

för att läka historiens sår

 

Han ser inte svaret du ger

för tvivel är det som han ser

hans tanke är svag

och han lever i dag

bara för alla andras behag

 

Men till slut ska han nog hitta hem

och få svaret på vem som är vem

han vill hitta ett slut

och ett nytt substitut

för att kunna fatta helt nya beslut

 

Som en siluett mot en ny horisont

står en man som i själen har ont

det kan hjälpa en del

om nu själen blir hel

att kunna se sina brister och fel

 

Nej han ser inte svaret du ger

för sitt tvivel är allt som han ser

ja hans tanke är svag

och han lever i dag

bara för alla andras behag

 

Copyright © AndLou




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av AndLou VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-04-30 13:15



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Fina reflektioner och välskrivet. Tror nog att ha hittar svaret om han inte behagar andra så mycket.
2020-04-30

  Öknens Ros VIP
Fint beskrivet om tvivel.
2020-04-30

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Tvivlet har en makt, men det kan samtidigt vara att reflektera och ifrågasätta. Kanske leda vidare framåt.
2020-04-30
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP