Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Det som inte har sagts i meter har inte sagts överhuvudtaget" var det någon som sa. Kan för mitt liv inte minnas vem.


Sangvinen i ensamhetens hägn

Att värme kuvar köld,
naturlag och en saga,
en sangvinens sköra sköld
som mänskan tar i laga.

Majgrevens segertåg
över vinterns vita fäll;
ett blunderns fackeltåg,
en lögnens sensappell.

Mot trängens blida häll,
där beklädda invektiv
slår rot i becquerel
(hör sönderfallets kliv).

Lyssna till ett regn
hamra mot ett fönster
i ensamhetens hägn;
se själens innanmönster.

En nitisk charlatan
i fackeltågets mitt,
Calvins kurtisan;
tanklöshetens skritt.

Att värme kuvar köld,
naturlag och en saga,
en sangvinens sköra sköld
som mänskan tar i laga.




Bunden vers (Rim) av Christoffer Andersson
Läst 113 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-05-01 23:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Andersson
Christoffer Andersson