Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att skriva Beatnik IV blir bara skrikigt...


Bakom tiggarens cajon

Där sitter han,
på en nopprig filt
bakom en cajon
dekorerad med en välanvänd
pappmugg;
skavd och odrucken

med några förlegade
mynt
skramlande i botten.
Där sitter han,
den sanningens apostel,
som mer än andra

skildrar människan
under sina idéer
och sina pengar.
Där sitter han,
kanske frivilligt,
väl berest,

myntar
sina inövade fraser
direkt
ur ett handelslexikon,
döljer sitt jag
bakom leendet

i den mest utsattes
uppblick.
Där sitter han,
ett strategiskt erkännande
av ett känsligt
maktförhållande.

Där sitter han
och förstår
världens bestånd,
håller sin mugg
som om den som förstår
är du.




Fri vers av Christoffer Andersson
Läst 101 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-05-04 20:03



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Jag gillar speciellt första stycket: "Där sitter han,
på en nopprig filt..."
Och det känns som att vid slutet av dikten så vänds fokus på den som ....går förbi eller lägger en slant där till tiggaren. Som att fokuset egentligen inte handlar om tiggaren egentligen....spegeln är där...och den kan riktas lite åt alla håll och kanter. Om vi väljer att se eller hur vi nu väljer att titta.

2020-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Andersson
Christoffer Andersson