Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Corona vår

Sorterar digitala bilder
under social distansering
dag läggs till dag
tur att bilderna är många

ofriheten slåss med överlevnadsönskan
onödig kontakt undviks
vi är i alla fall två

bilden åtta år
sälgens lila och gröna knoppfjäll
reser sig ur öppnat hölje
på bar kvist

den våren hade du ramlat
blev hittad på ditt köksgolv
vi blev insläppta efter besökstid
efter att ha rest i flera timmar
du missade våren
bad mig berätta vid varje besök
hur långt den kommit

Sälgen Hälsinglands landskapsträd
du får mina ögon att klia
min näsa att rinna

Sov du lilla vide ung
den första vaggsång jag minns

du är humlor, bins och fjärilars förrätt
din döda ved är hem för skalbaggar

när vinden böjer din krona
ser man bladens gråvita filtludd
förr kallade man dig palm

 

© Eva Hedlund fd. Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 522 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2020-05-11 18:45



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Grattis till guldstjärna på fin text! *
2020-05-18

  lodjuret/seglare VIP
Livet och döden, yin o yang, ett mynts två sidor, men verkligheten syns vara tredimensionell... livet och kreativitetens lust att skapa... tjusig bild även, skarp mot en bakgrund av synligt allvar
2020-05-14

  Bjarne Nordbö
Så snyggt avslut.
2020-05-13

    ej medlem längre
fin i all sin smärta
2020-05-13

  ULJO
Bilden visar på att det finns liv trots allt
2020-05-12

  Johan Strömstedt
En så varm text. Så väl miljöer som karaktärer fint och varsamt framställda.
2020-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP