Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En introduktion till Materialismus på pentameter.


Helvétius Materialismus

Vörda en lärd fabrikör av guldkorn och sinne
med vågor av hårdsocialistiska strömningars minne.
Beklädd och tvångsinskränkt, du skarpa vansinne,
sorbonneeldens rasande glöd förtar intet egensinne.

Lasten är klädd i dygdens helvetesharnesk,
låtsad och fästad vid hjärtat och fromt chevaleresk;
som en annan gesäll under guldkornens fadda burlesk
fångar Helvétius den fadda burleskens grotesk.

Materialismus är namnet på helvetesnåden,
den schweiziska lustagitatorns forskningsområden
på högfranska ben; den renéiska girighetskoden;
böcker brinner den sorbonneska förglömlighetsnåden.




Bunden vers (Annat versmått) av Christoffer Andersson
Läst 127 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-12 21:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Andersson
Christoffer Andersson