Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cirkuslatituder



sågspånet
har ännu inte
helt lagt sig
när vi slungas in
i tonvis kaskader
septimackord
bossa novor och
andra kreationer
av spänningsvågor


artisternas repkonst
vridavändsensationer
blir till vibrerande
strängar ja svarta hål
som vi betraktare
ohjälpligt sugs in i
hela manégen ett
mikrokosmos för
entusiasm å häpnad


upplevelsens fotoner
spinner helhjärtat runt
Katjas magnifika
fullblodshäststakter
på kolonn ut medan
blickarna centreras
på rotationskraften
och trapetsrymden
under cirkuskupolen


humorskvättarna
clownrondens lilla
röda katekes med
lösnäsor klavértramp
och sann dråplighet blir
på slutet en instudsande
partikel sentimentalitet
och sympati för Ferrés
nyans i de fattigas piano




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-05-14 11:11



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Doft av sågspån.
Förtjusning.
Glädjerädslad förväntan
i barnamagen.
2020-05-15

    Lena Staaf VIP
Hisnar och tumlar runt, häpnar och skrattar. Som cirkus ( eller livet) kan vara
2020-05-14

  Marita Ohlquist VIP
En mångfasetterad text som sätter fart på tankeverksamheten.
Bra skrivet.
2020-05-14

  angela Täubert fd Jansson VIP
Livet?
2020-05-14
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP