Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En liten sorgedikt i all enkelhet. Redigerad bild 20200620


Requiem för en igelkott

 

 

Morgonens välkomnande

En överkörd igelkott

hackad av feta trutar

Det var en motbjudande syn

 

Naturens gång

i ett villakvarter

Med hjälp av en bil

En alltför långsam

och anatomiskt visuell

process

Tittade bort

 

Lilla söta vän

Vi pratade om kvällarna

Kanske var det dig

jag matade under torkan

förra året

 

Så sent som igår kväll

var ni två

En käresta?

Kort är livet

Fast din sort funnits

långt innan robotklippare

och bilar

Och människor

I 23 miljoner år

 

Hämtade dig i en pappkasse

Taggarna lika vassa än

Tyngden från din lilla kropp

oväntat sorglig

 

Vid komposten fick du vila

Fri från trutar och bilar

All livets orättvisa

Förkroppsligad i dig.

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Briza media
Läst 368 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-05-17 13:05



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Vackert och vardagsnära med fint rim på slutet "Vid komposten fick du vila. Fri från trutar och bilar",
2020-06-03

  Bodingen VIP
Sorglig text om en bedrövlig händelse. För övrigt håller jag med Koloristen till fullo.
2020-05-22

  Koloristen
Det skulle gå att sätta åt bilister som visat uppenbar oaktsamhet vid överkörningar av djur. Så även vissa ungdomsgäng som har för vana att tortera ex igelkottar till döds.
2020-05-19

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
En vacker handling, en vacker dikt av Dig!
2020-05-19

  Kajan VIP
Rörande, och fint att behandla med vördnad även efter något sådant här. En gång lade jag undan en hare från vägbanan, och det jag minns mest är känslan/vikten och den mjuka pälsen på öronen..
2020-05-17

  Rafmagn VIP
Vemodigt, vackert!
2020-05-17

  Sparvögat VIP
Så sorligt. Livet kan vara brutalt orättvist.

Fin hyllning till den lilla!
2020-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Briza media
Briza media