Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinna, liv, frihet!

 

Hur ska jag orka se

ens bilder

av det ni måste se

även när ni blundar

 

Hur ska jag orka höra

de skrik

som ni inte kan välja bort

för att de är era egna

 

Hur ska jag orka känna

ens ett uns

av den ångest

som ni tvingas känna

 

Hur ska jag orka leva

i frihet

när ni inte ens

fick överleva

 

Jag kommer orka

därför att generationer

innan mig

har orkat

 

Jag kommer orka

för att bära

era vittnesmål

ut i frihet

 




Fri vers av Briza media
Läst 160 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-10-21 14:05



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Styrkan i kampen för frihet väl skildrat
här.
2022-11-25

  lodjuret/seglare VIP
Envar som inte lever i slaveri,
kan nog få fram en slags dementi,
om det som så tydligt andas tvång,
vilket världar sett gång på gång,
o kan därför kalla något demokrati
2022-10-22

    Lena Staaf VIP
Dikten refererar med sin rubrik till förtrycket i Iran. Kvinnorförtryck som funnits i generationer och som bubblar upp. Din dikt är ett stöd för den kvinnokampen.
2022-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Briza media
Briza media