Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnskor i lera

 

Det jag inte kan förstå

kan ringas in i brutal poesi.

Kan svepas bort i cellons vibrerande toner.

Det går att etsa fast,

men endast i de mörkaste av färger.

 

Det jag inte orkar ta in

kan dränkas i havets svall.

Kan brännas av i direkt solljus

eller bländas bort av tusentals varma själar,

i världens gemensamma publikhav.

 

Det som är ondare och grymmare än allt

kan bara utrotas och bäras

när det delas och ses, av många.

Men det kan fås ur balans

av tusentals solrosor.

Strödda över utbrända pansarvagnar.

 

Bombade hus, kvarlämnade väskor,

gravar och barnskor i lera.  

Allt det jag inte kan sätta ord på

finns likväl.

Även i Yemen, Sudan, Tigray, Syrien

och Afghanistan.

 

Många barnskor i lera.

Fler än jag kan bära,

själv.




Fri vers (Fri form) av Briza media
Läst 167 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-04-12 15:35



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Väldigt fint om det ofattbara !
2022-05-11

  Lottie Ålhed VIP
En dikt som berör!
2022-05-02

  Kajan VIP
En dikt text som tar sig nära intill vår innersta smärta; den som egentligen knappt går att formulera, men ändå kan den uttryckas i sällsynta fall genom konstnärliga uttryck, som här.
2022-04-13

    Lena Staaf VIP
Väldigt fin dikt om det svåra som vi behöver bära och försöka göra något åt tillsammans.
2022-04-13

    Sefarge VIP
Mästerligt skriftat!
Detta var en rejäl
Dikt,-tons basun
In i ondskans
illvilliga öra!

2022-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Briza media
Briza media