Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skata i novembersol mot blå himmel

 

Lilla skata

du sliter och släpar

på pinnar och skatter

Letar mat

Drar gränser för grannarna

Ungarna har lämnat boet nu

 

Lilla skata

så lyckligt ovetande du är

Om galna presidenter

Om smältande glaciärisar

och konspirationsteorier

Önskar jag var mer som du

 

Du lever i stunden

och i den naturliga världen

Tar bara vad du behöver

Ovetande om all den kunskap

som är för tung att bära

på dina obefintliga axlar

 

Lilla skata

du ger mig hopp




Fri vers av Briza media
Läst 281 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-11-25 16:56



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En vacker dikt där skatans liv får stå i motsats till allt i världen som vi människor konfronteras med och som vi bråkar våra hjärnor med. Men även skator påverkas av klimatförändringar även om de inte förstår orsaken...
2020-11-26

  Kungskobran VIP
Fint om skator, vi har flera som har full kontroll på allt vi gör
2020-11-25

  Niliboy
Skator är fina å kloka fåglar. Men de stjäl ju allt som glimmar!
2020-11-25

  Sparvögat VIP
Så fint du tecknar bilden av denna svartvita skönhet som bär på så mycket kunskap om livets enkelhet...
Denna dikt älskar jag!
2020-11-25

  Kajan VIP
Så underbar liten betraktelse av den så fina skatan. Jag tycker om att skatans liv i nuet ställs i kontrast till världshändelsernas svårgripbara kaos. Dikten känns som en hyllning till de ödmjuka/anspråkslösa som på många sätt är jordens salt.
2020-11-25

  AiA Maria den fria

Berörande om naturliga behov o om att vara fri från ego o begär

Tack!
2020-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Briza media
Briza media