Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hittar inspirationen i tystnaden


Bara där i tystnaden

Bara där i tystnaden,
kan jag ana dem,
till och med se dem framför mig.
Snabbt hitta en lapp att skriva på,
eller telefonen,
eller datorn går lika bra.
Det är orden som är det väsentliga,
inte pappret de är skrivna på.
Bara där i tystnaden kan jag höra dem,
orden att skriva ner,
men inte i ständigt buller.
Musik, prat, musica, skrap, skrik,
höga röster, sorl.
Då fördunklas dikterna igen,
och sjunker åter ner i dyn.
Kanske för alltid.




Fri vers av Klipparen
Läst 233 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-05-15 19:15



Bookmark and Share


  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Det Du skriver om känns mycket bekant.
Mycket bra formulerad dikt av Dig.
2020-05-18

  danne //
Ja sant det är ... orden liksom hopar sig runt en i tystnaden.... omringad
2020-05-16

  mare VIP
Så sant
fint förmedlat
sparas
2020-05-16

  Solweig Jansson VIP
Att lyssna till sig själv .... det blir en poetisk upptäcktsfärd !
2020-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Klipparen