Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Avhumanisering ad hoc


Trots nr 317

Ett begagnat själsparti
Ett genomharvat tankeparti
Ett banalt jordparti
bebrukat av en ojordig jordperson
till trädes av en vilsen sökare

Någon söker ett genialt versparti
En som jag, en mänskoperson
En, som vem som helst
som söker en betydelse

Vad annat än mitt geni
skulle vara värt något alls

Du vill ha bevis, eller?
På min originalitet, eller?
Jaja, vad mer banalt än det?

Sällan har jag brytt mig om mindre än att visa den för dig, du skitmänska.


Ändå:

Du, mänska är en värdighet
Ingen annan värdighet finns på Tellus
än den vi tillerkänner varandra

Jag är du och du är inte det
Det är inte jag
och inte du
Jag är ihop med du
Vi är en och kärlek,
annars kan vi fara åt helvete genast

Ångest utan mening, arvedel och skri
Ett kulturellt accepterat draperi
framför vår tomhet
och de lättköpta ersättningarna

Det kan vara allt.

Tack ni cyniker, ni draperifråndragande sanningssägare
Tack Cioran, tack Sartre
Alla krångeldräpare
Ni som avslöjar slöjornas döljeri




Fri vers av Håkan Gustafsson VIP
Läst 164 gånger
Publicerad 2020-05-16 23:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan Gustafsson
Håkan Gustafsson VIP