Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi grönskar


En del björkar slår ut tidigt med sina skira grönska.
Andra väntar,
väntar med att visa sig, väntar med sin blomning.
De väntar liksom alla andra som väntar,
som väntar på sin egen grönska.
Solen som skiner skyndar på.
Snart är det dax även för de som klamrar sig fast,
som klamrar sig fast vid vårens sista kyla.
Men ljuset hinner i fatt
och alla björkar visar sig snart i all sin prakt.
Och alla vi, både jag och du som klamrat oss fast veknar inför ljuset.
Det räcker med en dag,
en dag i ljus där vi trots allt skimrar i grönska i all vår prakt.




Fri vers (Fri form) av Peter Boström VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-05-17 20:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Boström VIP