Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De förflutnas tysta röster

Vi tror ni är borta.
Begravda och bortglömda.
Vi lever i er skugga.
Era segrar och nederlag.
Är våran arvsbörda.
Men vi är blinda.
Ni står oss sida vid sida.
Ni vägleder och vilseleder oss.
Vi är skapta i er avbild.
Ni har aldrig lämnat oss.
Anmödrar.
Anfäder.
Jag hälsar er.
Jag är barnet som grät i er famn.
Ni slet för oss, ni slogs för oss, ni sjöng för oss.
Som ni kämpade, kämpar vi.
Som ni tvivlade, tvivlar vi.
Som ni fruktade, fruktar vi.
Som ni drömde, drömmer vi.
Som ni hoppades, hoppas vi.
Som ni var, är vi nu.




Fri vers av Eros Elton VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-23 03:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eros Elton VIP