Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ofiltrerat


I skuggan av det förgångna

Förändring är oundviklig.
Allt som är kommer aldrig mer att vara.
Precis som drömmen man vaknar ur på morgonen.
Känslan av välbehag dröjer sig kvar i kroppen.
Som smekningen av älskarens hand.
Man vill bara dra täcket om sig och glida tillbaka in i tillflyktens lysande katedraler.
Där själen kan finna tröst och frälsning från världens vanvett och bördor.

Men åh! Att få vila ett tag och se! Se det magnifika i Skapelsen som är jorden och himlen. Stjärnorna och månen. Otaliga galaxer i det oändliga, oändliga universum.

Är vi blott en livsform som av evolutionens kraft fått förmågan att beundra och våndas över vår existens i det tillsynes meningslösa tillstånd som vi kallar liv? Eller är vi själva skapta med avsikt? Med syfte av ett allsmäktigt medvetande som önskar se och lära känna sig själv genom våra individuella och gemensamma upplevelser?

Vågar vi tro att det finns något gott som väntar efter vi har dragit det sista andetaget? Döden väntar trots allt på oss från första början. Likt en skugga från det förgångna följer den oss i nuet och in i framtiden. Där kan ingen tillflykt tas. Varken i kropp eller ande. Mötet är förutbestämt. Vid en busshållplats. Inne på ett sjukhus. Inklämd i en papier-mache skulptur av en stegosaurus i en förort i Barcelona. Oavsett tid och plats så ska vi alla återvända till alltings ursprung.

Men tills dess får vi njuta av en glass iklädda i pyjamas under tiden vi tittar på Netflix vid fredagsmyset.




Skapa | Skriva av Eros Elton VIP
Läst 33 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-09 23:38



Bookmark and Share


  Ulf Lundin VIP
Någon sa: Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.”
Antingen är han en dåre eller också är det sant. Finns det något som hindrar att jag följer honom? Nej, världen behöver
”livets ljus”, jag vill lysa i hans ljus.
2024-04-11

  WyS VIP
Tycker om din beskrivning, din tankegång!
2024-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Eros Elton VIP