Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Elisabeth von Thüringen; Anno 17-11 / 1231 {Konrad von Marburg}


Utsöndrandet av ett Helgon




han slog så blodet löddrade över hennes
snart helt fördärvade rygg, rapp efler slag
med guds ord frustande mellan varje sår


- synden var ärvd, vävd in i hennes kropp
som tråden i tyget, som Sanningen i Ordet




Han blundade aldrig, slog bara hårdare
för varje bubbla som sprack i mungipan
tills ett helgon plötsligt steg ur kadavret








Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-27 23:20



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Tyvärr var det så. Bränning på bål ingick , prästerna medverkade i ritualen.
2020-05-28

  lodjuret/seglare VIP
En fruktansvärd text - en text värd att frukta med andra ord...
2020-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP