Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att åldras i sommaren

 

varje årtag för mig
närmare och skuggorna
passerar från det förflutna


vi färdas i drömmen
och dånet av åskan
påminner om smärtan


under mina fötter
är jorden inte längre
och molnen gör mig lätt


det är skillnad på tider
och åldrar och vad
ögon ser och har sett


att gå mot döden
är att släppa taget
och lyfta som i en

 

luftballong




Fri vers av Rachel Roth
Läst 374 gånger
Publicerad 2006-07-10 20:30



Bookmark and Share


  rebecca d VIP
att gå mot döden...en så positiv dikt om döden, så vacker och poetisk o igenkännbar
2006-07-11

    ej medlem längre
Underbar! En sanning i livslinsen som i sina konturer får alltmer skärpa ju äldre man blir.
2006-07-11

  Per Rydberg
Din dikt ger mig så mycket! Det lugna handlaget med orden när du beskriver vägen mot döden andas förtröstan. Dina ord skänker hopp!!
Att sen uttrycket och formen är storslagna, ja det blir liksom en bisak när känslan av gudomlig närhet växer fram med orden!!
2006-07-10

    HiFi
själv har jag en luftballong som det står LIVET på...
himla bra dikt.. som vanligt blir man aldrig besviken på dig...
2006-07-10

  Eline.P
Du rör vid mitt allra innersta med dina ord - skillnad på åldrar och vad ögon ser och har sett..........just så, med ålder och erfarenhet minskar rädslan för döden,men dessutom blir ju glädjen djupare och mer nyanserad med tiden. En ny dimension.
Så vackert att lyfta som en luftballong när livet levts klart.
Tycker mycket om dina tankar.
2006-07-10

  Anders P VIP
vackert och tänkvärt om liv, död och åldrande. Dessa tre olösligt förenade ting.
2006-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth