Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets musik



Det brast en sträng
på mitt livs instrument

kunde inte fortsätta spela
det saknades en viktig ton

levde länge i sorgens tystnad

började längta efter glädjens musik

spelar på strängarna som är kvar
minnet fyller i den saknade tonen




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-06-08 09:48



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Klokt och insiktsfullt, mycket vacker dikt.
2020-06-11

  Stanley Rydell
Texten talar direkt ur sorgens livskloka förlopp. Så kan det vara och det leder framåt. Din text kunde vara till bruk i sorggrupper, en möjlig verklighet i sin öppenhet!
2020-06-09

  lila fjäderblomman VIP
Känslosamt o fint.
2020-06-08

  i af apa
ja det är tur man har minnen. fint o klokt komponerat.
2020-06-08

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Vemodigt, känslosamt och fint skrivet!
2020-06-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Du skriver insiktsfullt och vackert om saknaden som blir till minne i glädjens musik. Trots all sorg så går livet vidare.
2020-06-08

  Niliboy
Jag lyssnar på Dan Andersson med Torstein Bergman när jag känner för det!
2020-06-08

  Kajan VIP
Så fint du skriver och beskriver, saknaden blir kvar, den får samsas med de fina minnena.
2020-06-08

  ULJO
Musik är det bästa för att locka fram glädjen i livet
2020-06-08

  WyS VIP
Vacker i sin sorgsenhet
2020-06-08

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Kärleksfullt diktat.
Skönt att falla tillbaka på minnen.
Kram. TBG.
2020-06-08

  Öknens Ros VIP
Musik väcker fina minnen till liv.
2020-06-08

  Lottie Ålhed VIP
Vackert om att ersätta det saknade med minnen
2020-06-08

  Sparvögat VIP
Sorgen efter någon älskad spelar vemodets musik. Hoppas din sorg kan Få tillbaka glädjens strofer.
Vacker dikt i all sorg...
2020-06-08

  bibbi ahrnstedt
Fint diktat om sorg. Ja glädjen kan komma tillbaka men det kan ta lång tid, även om alla strängar finns.
2020-06-08

  Maria Sundelin VIP
Ibland saknas delar av livet som gör ont
Varma kramar
2020-06-08

  KattenKin VIP
Får mig att tänka på en snubbe jag sett på Youtube som sitter med en gitarr med bara en enda sträng och spelar den mest fantastiska musik. Bra skrivet.
2020-06-08

  Feliaxel VIP
Fantastiskt när livet vänder och det åter fylls av musik och livsglädje
2020-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP