Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad gav fru Fortuna dig för giv

Sådden var gjord

Eländigt och kalt

Jorden var inte min vän

 

Slanor med blad

Inte ens ohyran var glad

Vilka blommor vill breda ut sina blad 

I nöden som pinas i vinden

 

Rank och gänglig

Utan styrka men ändå

Brann där en obändlig vilja

En oändlig brand

Som när sotet lagt sig

Gav plats till den veka rankan

Som nu spred sin stam

Tog för sig och skuggade andra

Som förr klättrade högt över 

Den horisont som den klena

En gång velat se.




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 107 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-06-09 21:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ