Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den fria luftens värld

Det krävs passion för att vara övertygad

Cynism för att vara realist

Javisst,jag vill penetrera din fasad

Bara för att se din reaktion

Allt som jag ser avspeglas i dina ögon

Din kropp som är en förrädare

Säljer ut varje känsla du tror är privat

 

En del föregår sin kropps förräderi

Säljer ut varje del av sitt liv

Ja ta mig tusan

Det gäller ju att synas

för annars kan man lika gärna

låta vardagen frossa på ens egna förlorade drömmar

 

Jag säger bara

Jag hatar asociala medier

De frossar på träskets osäkra tuvor

En ramlar i

En annan går under

Någon ser på med girigheten fradgande runt munnen

Några balanserar och kommer över

Sedan finns det de som aldrig lyckas

Som låter giftet sippra

Nöjer sig med att kväva ännu en ofödd lilja

 

Jag behöver inte bekymra mig

Jag har aldrig betytt något

Är jag fri

Eller för alltid fången

 

Schh

Oavsett svar

Får du en blick

ur djupet av mitt mörker

Det enda du ser

Är en svart blick

Och ett ansikte utan språk

Är det därför folk räds mig?

Svara på det om du kan

Ser du tvivlet i mina ögon

 

 

 

 




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 124 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-06-11 00:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ