Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnen

 

 

trots allt blev livet bra

men minnena består

en tid som var väldigt svår

kanske så livet ska va'

 

tacksam för det goda

som ändå fanns

jag får förmoda

det segrar vanns

 

ärren finns ännu kvar

vittnar om våld som var

i själen smärtan är

bär dem med visst besvär

 

sorgligt minne bevarat

för evigt är sparat

i livets digra bok

där finns alltid någon klok

 

glada stunder också var

tår i ögat jag får

de jag också har kvar

genom livet består

 

man blir nästan religiös

när man ser tillbaka

så fantastiskt melodiös

man tappar nästan hakan

 

att vandra genom livets minnen

genom glädje, genom smärta

att våga ta stafettpinnen 

det stärker ens mjuka hjärta

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-06-12 09:54



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Det svåra att acceptera att ljust och mörkt, blir en helhet.
2020-06-14

  Bodingen VIP
Minnen, på gott och ont, praktiskt om man kunde kassera de dåliga men de stärker väl kanske ibland också.
2020-06-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint diktar du om minnens viktighet, bra som dåliga.
2020-06-12

  Kungskobran VIP
Tänk så mycket man fått vara med om
2020-06-12

    Lena Staaf VIP
Minnena bär vi med oss och där kan ryggsäcken kännas mer eller mindre tung.
2020-06-12

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om minnena vi bär genom livet!
2020-06-12

  Feliaxel VIP
Fantastiska rader om minnen
2020-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP