Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I tystnaden före fåglar

Döden får vara vad den är
i mitt bröst finns vissheten
inte längre som knuten hand
utan som en rymd av tyngd

det är nu vi har varandra


2006




Fri vers av Rachel Roth
Läst 251 gånger
Publicerad 2007-02-05 12:10



Bookmark and Share


  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Jag uppskattar första versen, mycket. Sista raden lever inte riktigt upp till de föregående, den har angeläget innehåll men inte samma originalitet i formuleringen: jag saknar rymd av tyngd, det vindlande, \"finns vissheten\". Även förstaraden är enkel men där blir det en vinst. Och ju mer jag läser, desto mer växer den sista, men litet reserverad är jag fortfarande.

Titeln är mycket vacker och jag uppskattar även den - mycket. Före fåglarna är en vacker alliteration, men grammatiskt sett vore innan det rätta eftersom vaknar kommer efter (före frosten - innan frosten faller). Det går att strunta i helt, men jag rekommenderar nog att du tar bort vaknar - inte bara för grammatikens skull (det är mindre viktigt) utan för att jag upplever att titeln vinner i styrka på ordknappheten, det litet mer mångtydiga.

Mycket givande dikt!
2007-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth