Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grodan

Jag lever
alltjämt
Bland pioner och vallmo

allt annat är förstås otänkbart

Ännnu en tid
under sommarhimlar

Blåser koldioxid
och en del annat
Ur min näsa

Jag har
det viktigaste
Livet

men

Jag vet
att jag inte njuter tillräckligt
av det

och om jag berättar
att jag fångade en groda här i gräset nyss
en groda
som sedan slet sig ur min hand och
hoppade iväg helt
ryckigt
onaturligt
som grodor gör

Är det tydligt då
min saknad

Hur framtidens ovisshet
får de gröna bladen på bärbuskarna
att krumma sig




Fri vers av Aaxel
Läst 160 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-23 06:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel