Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Greta Thunbergs sommarprat


Stefan och Greta

Stefan är du en av dem som är naken om baken
tillhör du den stora gruppen makthavare
som blir etablissemangets försvarare
som bluffar med räkenskaperna
och trixar med tabellerna
för att Sverige skall verka snällare

Greta är du den lilla ärta
som skapar så besvärlig smärta
i kejsardömets hjärta
hur kan prat om vårt klimat
skapa ett sådant hat
när du bara visar kunskaperna
och citerar forskarna

Stefan när pandemin är över
är det dig vi behöver
då är det dags att sluta svärma
och leka lekar med förnekare
ta på dig kläderna kavla upp ärmarna
vi behöver en ledare som brukar orden
så att vi kan överleva här på jorden




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-06-23 06:07



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Snygg dikt med takt och rim om vår viktigaste fråga i dag. Stefan, lyssna till Greta och Respons!
2020-06-23

  Kungskobran VIP
”vi har varit naiva”
och är det fortfarande
2020-06-23

  Blomma-Stjärna VIP
Bravo!


"hur kan prat om vårt klimat
skapa sådant hat
när du bara visar kunskaperna
och citerar forskarna"

"vi behöver en ledare som brukar orden
så att vi kan överleva här på jorden"
2020-06-23

  AndLou VIP
Suveränt ordat!
2020-06-23

  bibbi ahrnstedt
Ja fin inspiration, vi behöver en ledare
2020-06-23

  Mats Edin VIP
Ja, en vuxen i rummet hördes i a f
2020-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP