Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krympande kryosfär



Gungar på permafrost

under den skära nebulosa

reflekterad i en ökad

vattenhop med mark

från den krympande

kryosfären



hör nu polernas klagan

över tungt ångande

metanbad absorption

av ljus och

av frusenhet

inlindad min själ




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-23 08:32



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fin dikt med oro för den smältande permafrosten som kan leda till skenande klimatkris. Jag tolkar också dikten som en allegori över den inre, själsliga frosten hos en människa.
2020-06-23
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP