Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Näktergalens visa

i vindarnas prassel
bland björkens hängen

berättar näktergalen 
melodiskt om hur

talgoxarna retas
när de tar den bästa grenen

hur sädesärlorna tar över
fågelbadet

och skatorna
drar fram i gäng

alltmedan solen gassar
gör dagen bländande

natten längtande
som en hägring

livet slingrar sig
tiden är en silverflod

i grönskans rikedom
upphöjs allt

näktergalens sång en skatt
att värna om

sommaren är ett tillstånd
att förundras av

ren och skär magi
att leva, verka, vara i













Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-06-23 12:00



Bookmark and Share


  AKT VIP
Underbart språk. Gillas!
2020-06-24

  bibbi ahrnstedt
Underbar poesi, gillar raden. att tiden är en silverflod
2020-06-24

  Sparvögat VIP
”Ren och skär magi” är din underbara skrift att läsa...
2020-06-23

  Kajan VIP
Så fint! Att bli glad av.
2020-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP