Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Yttersta udden på ett rev i sydostligaste North Carolina. Drygt 2000 sjunkna skepp och med världens högsta fyrtorn, 64 m.


Ute vid Kap Hatteras


Atlantisk rörelse
Labradorström söderut
Golfströmmen norröver
möts här vid den
sydostligaste punkt
revlar upp sandryggar
varvid orkaner lätt kan
intrigera ja eliminera
seglardrömmar och
fartygsknop genom
det havsturbulenta
blågrå infernot mot

sextifyra meter bakgrund
och ett fyrtornsvidunder
med svartvit diagonal
ute vid Buxton och
Diamond Shoels.




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-23 13:50



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Intressant dikt om krafter vi inte förmår bemästra.
2020-06-24

  angela Täubert fd Jansson VIP
Havet gör mig ödmjuk. Dess krafter är inte att leka med, men dess skönhet är oöverträffad!
2020-06-23
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP