Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara en personlig iakttagelse utifrån en människas perspektiv. Det är vad det är och varken mer eller mindre.


Låt Stalin ligga

Det blåser kalla vindar över väst.
Ideologisk logik lär dig att veta bäst.
Att tänka fel riskerar bli kriminellt.
Om så grundat på fakta.
Hellre tänka rätt än rationellt.
Förvirrade människor får ett ramverk.
Allt som är fel är förtryckets verk.
Ras, kön eller klass är att skylla.
Vi ska de kränktas skörhet höja och förgylla.
Svaghet är en produkt av andras maktmissbruk.
Styrka är av ondo och världen är sjuk.
Skriv om alla böcker och förbjud all satir.
Stalin och Hitler ler under jord.
Ovan jord ler sådana som Xi och Vladimir.
Ifrågasätter gör bara -fober och -ister.
Ett narrativ som skapar hjärndöda statister.
BLM, HBTQ, PK och Greta
Deras ord är lag och du skall icke bättre veta.
Det som aldrig kunde upprepas håller på att ske.
Ny tappning, nya deltagare, men samma idé.
Ett klasslöst samhälle där staten är idol.
Hur många behöver offras för att på motståndet ta kål?
Och en gång för alla ro kommunismen i mål.




Fri vers (Fri form) av Brunluvan
Läst 214 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-06-23 22:16



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Provocerande tankeproducerande skrivelse
Jag undrar vad Gud
Tycker om Z:as
Uttalande att
Stalin var en
Bra karl?
;)


2021-08-28

  Gunnar Hilén VIP
Att en sån här bra text med bl a "Att tänka fel riskerar bli kriminellt", ska belönas med Jesusälskaren Larz Gustavssons sjuka "Stalin var en bra karl"...säger att texten skjuter mitt i prick.

Stalin är historien värste massmördare med kanske 70 miljoner landsmän på samvetet. Men det fanns ju inte. Det finns heller tydligen inte hos vissa poeter heller. Är det en poet ?
2020-09-25

  morgonstjärna VIP
Den var fin och rimmen sitter som ett smäck finurligt greta även är med..tänk om flera som.hon fanns då skulle jordens befolkning få se på andra bullar
2020-06-30

  Larz Gustafsson VIP
Sådana som Greta och AFA har ingenting med Stalin att göra.
Stalin var en bra karl.
2020-06-24

    lydriket
På tisdagar går redaktionens tisdagsjour hårt fram med rödpennan.

Hoppas vederbörande rödpenna inte ser denna friska fläkt i en annars så tröttsamt hukande poesi.
2020-06-24

  Koloristen
"Kill whitey!", "Kill the boer!".

Snart obligatorisk undervisning för lågskolebarn.
2020-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Brunluvan
Brunluvan