Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Som medlem kan jag inte läsa dem som blockerat mig, men jag läser deras texter på en annan dator. Blockeringen gör att jag inte kan kommentera deras alster, vilket jag vill göra inte minst ur poetiskt perspektiv.


STOPPA BLOCKERINGARNA!

Blockering är en underlig funktion,
när denna sajt skall främja skrivvänskapen.
Blockera någon blir ett barnsligt vapen
mot den man inte gillar som person.

Ej gäller hoppet, kärleken och tron,
om man blockerar den som inte tycker
som man gör själv med alla fel och nycker,
som följer varje texts publikation.

Tag bort denna funktion att exkludera
medlemmar som betalt sin årsavgift
för att få skriva, läsa, kommentera

produkter, som ju är offentlig skrift!
Låt inte möjligheten att blockera
få fortsätta förstöra sajtens drift!Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-25 20:58Bookmark and Share


  Christoffer Andersson VIP
Blockering och exkludering hör väl till de sociala lekar som facebook håller på med? På poeter.se är vi (antar jag) litteratörer allihop, både aspirerande och etablerade, och då är kommentarer en del av själva grejen. Roten till den offentliga skriften. Det är vi väl litteratörer nog att klara av?

Vi möts i poesin, vi är medvetna om vad litteraturen är och vad den kan göra. Rousseau talade om drömmen om att alla människor möts i medvetandet istället för i sina tillämpade identiteter, och jag vill tro att det hör till en av grundvalarna på den här sajten.

Är en kommentar ovidkommande i förhållande till vad ett verk vill säga, då måste kommentatorn få veta det. Potentialen i mötet och lärdomen går åt båda hållen; texttolkning är också en färdighet man kan slipa på här.
2020-06-27

  Fredrik Axelsson VIP
Ja, att blockera en person utan konflikt är avskyvärt och ett missbruk av sidan. Särskilt när det redan går att "dölja" personer, i en lättare variant. Alla blockeringar borde skriftligen motiveras, loggas och gå via redaktionen för insyn.
2020-06-25

  Briza media VIP
Förstår din poäng om det är så att blockeringar görs lättvindigt. Men tänker också att det beror på varför någon blivit blockerad, att det kan finnas goda skäl. Personer som ägnar sig åt påhopp eller skriver helt ovidkommande saker (inte följer reglerna) och förmed förstör lusten att publicera texter kan man behöva få slippa för att alls orka vara kvar på denna sajt själv.. Även de som blockerar har ju betalat.
2020-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP