Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du har sovit för länge

Du har sovit för länge och jag önskar dig ett uppvaknande fullt av frågor. Sokrates tjugofyra hå i stilla sökande under hårt, grekiskt skal. Sökandet efter kunskap som tog vägen genom muhammadismen och Andalusien innan den återvände hem. Moriscos, du åminnelse om fiendens eget arv. Schavotten med dig!

Du har sovit för länge. Levrat blod på cigarettpapper i Sidnayas syriska grottor. Krimsonversaler i blod som aldrig torkar: det stelnar, insjuknar och väser ur sig sitt sista. Gårdsmusen i den hungrandes hals. Som ormen utan halsmusklerna, pressar med händer mot strupen för att krama ner det pålsklädda liket. Torrt, törstigt svalg.

Du har sovit för länge. Franciskus frälsta nakenhet inför Pietros barm. Alexius förklädd i egendomslöshet. Med handeln fick religionen en gemensam fiende. Men ingen abraktör kan besegra en posör. För vem vill blidka själen när ens nästa blidkar kroppen? METAfysik är inte påtagligt som FYsik. Fukta blygden kan du göra med ditt eget saliv.

Du har sovit för länge. En Framtidsgala bakom metropolfasaden i guld. På en gata av vit sand med anor av oxiderad strass. Plus-minus noll i ett prestigedrivet nollsummespel. Jag ser min kropp springa mellan hårda ögons celebriteter, dirigera frågor och kameralins, regissera ett retroaktivt ansikte utåt, hålla blodflödet från hjärtats tomma kammare med domkraft i syntetisk luft.

Du har sovit för länge och jag önskar dig ett uppvaknande fullt av frågor. Lagerkvist med sina nagellösa fingrar sträckta mot en tyst himmel: det var inte ångest som var vår arvedel. Det var avstigningen, frånstigningen, gränsdragningen. Avfällingen, stilla stående i den frälsta positionen, slukad av ångest och bidande sin tid fram till nästa uppenbarelse.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Christoffer Andersson
Läst 167 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-06-26 22:19



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Avfällingar är inte frälsta.
2020-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Andersson
Christoffer Andersson