Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Harmonidröm



I sommarnattens svalka
drömde jag mig bort

Jag lättade och försvann en stund
min kropp låg tungt kvar

När jag vaknade var det i ett annat rum
med panorama av stjärnor och djupblå bakgrund

Det kändes som hemma
fast jag var i ett universum

Och såg allt i ett annat ljus
vad som betydde något

Något sade till mig att granska
det jag hade i livet

Uppskatta värdet av allt
se vad jag kunde lära

Jag fylldes av en harmoni
Vaknade i denna känsla

Mindes orden och tog med mig det
in i livet på livets väg

igen







Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-06-28 08:45



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Intressant hur du vaknade "i ett annat rum" - som måhända var samma rum? - "i ett annat ljus", som allt kan tyckas förvandlat när man vaknar...

(Gestaltade även jag just en sommardröm, nåja delvis vaken, men mycket mindre harmonisk..)
2020-06-28
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP