Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

var det

 

 

 

 

tog du min hand i drömmen dansade vi i ängen

vem var hon vilken grät i natten

mina kinder är fuktiga

 

steg jag in i sömnen i

en daggdroppe

en

skymningsdroppe

 

 

vatten omsluter mig

följer

följer

bärs

 

skall jag vända

skall havet omsluta mig helt

 

skall mina tankebubblor stiga upp bli

 

glitter

 

 

 

fjäril lyfter havets andning

bris rör vid hennes drömmande hjärta

trollslända viskar de gyllne regnbågsdrakarnas färd

en kvinnas hjärta öppnas

nyckeln given av

en orkidé i skogsöga bevarad

 

 

 

det är en lätt fjärilsvinge

den rör vid mitt hjärtas grind

 

brunnen lyfter önskemyntet

 

koppar ur

åder av morgon av afton

vishet

 

hon vandra med morgonbarnets med aftonbarnets händer i sina

 

 

med mjukstämma viskar hon stundernas

dessa noter med varsamhet

 

stiger önskningar fram ur skuggor

 

i skuggor vilar vi

i stilla ro

 

i bidan

 

till svarens välkomnande gester

 

i en blå skål bjuds jordgubbar

med vitmolnsgrädde

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 160 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-06-28 10:52



Bookmark and Share


  Domenico VIP
Att på min stenterrass under en av junis sista stilla kvällar läsa denna din text så full av mjuk vackerhet och förtröstan är en sällsamt skön upplevelse...
2020-06-29

  Yrre VIP
Så väldans fint, vitmolnsgrädde, åååå så fint!
2020-06-29

    ej medlem längre
Underbart att åter få läsa dina ord, lenade för själen, renande som havsbad. Och "vitmolnsgrädde"... vilket underbart, mjukvarmt ord.
2020-06-29

  BenGust VIP
Drömskt tillstånd, i vilket det ställs frågor, klingar stilla förhoppning och
önskningr som träder fram ur vikande skuggor.
2020-06-28

    Sefarge VIP
Tack för "harmonikum"
helande dikt från din
unika penna!Kan
behövas lite extra
I denna frånvarons
Tid!
:)


2020-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser