Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Understundom på villande stråt



det salongsfähiga

storstadsstruttandet

reprispratlådorna



bakom oss



den välvda stigen

kringelkroken

namn som bollades



mellan oss



ekorrarnas

springsjasande

mellan stamborden



över oss



tysta brandgatan

blåbärsfållor

mossbelupna

stenrösen



under oss



det videsnårsnärjiga

ljung och porsarom

där invid dungen

din barndom



före oss




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-07-02 13:13



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
upplevelsen av springande fötter når mig
rosiga kinder
tindrande ögon
den vackra lekfullheten
2020-07-12

  Solweig Jansson VIP
Positionsbestämning i tid och rum med underbara detaljbeskrivningar !
2020-07-08

    Lena Staaf VIP
Ekorrarnas springsjasande - kom att tänka på ordet springsjas som betecknade en hjälpreda vid butiker etc, en som körde ut varor på 50-60- talet. Ett ord och beteckning som knappast förekommer längre. Utom bland dina ekorrar, då! Fin dikt.
2020-07-02

  Elinor Sörensson VIP
Blåbärsfållor
Videsnårsnärjiga
Härliga nysammansättningar

Gillar också indelningen
i bakom, mellan, över,
under, före.
2020-07-02
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP