Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Sparvögat


~Strålens ljus~

 

 

Låt nu en stråles milda ljus
få smeka mot mitt öra

Så viska i mitt hjärtas inre
orden jag vill höra

Så bygga sig ett rede som
ger själens sinne ro

 Skänka mig lust och fägring 
så hoppet stilla gro

 




Bunden vers (Rim) av Sparvögat VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2024-04-22 06:32



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En vacker dikt med önskan och bön om att själens ska få ro och hoppet gro. Dikten påminner mig lit om Lina Sandell.
2024-04-26

  Eva Helene VIP
Som toner från himmelen, mjuka och melodiska. Fint, även bilden.
2024-04-23

    Lena Staaf VIP
Rytmisk dikt som skänker lugn och glädje.
2024-04-23

  Vindsvala VIP
Fin bön om ett ljust och fridfullt liv.
2024-04-22

  Olof Lagerhorn VIP
Ord som på lätta vingar lyfter, tar oss med,
för att så mjukt sätta oss ned; visa på det
rede där hoppet återföds.
2024-04-22

  Olof Lagerhorn VIP
Ord vars mjuka vingar lyfter, tar oss med,
för att så mjukt sätta oss ned, och visa
på det rede där hoppet återföds.
2024-04-22

  bittemi VIP
En vacker text. Som ett ljus i mörkret!
2024-04-22

  Anya VIP
Jag associerar både till vår och till Gud. Du är en mästare på dessa vackra böner i bunden form.
2024-04-22

  Emanuel Sigridsson VIP
Jag tycker om textens subjekt som inte blyges. Viljan är klar, till och med krävande, att bli rörd vid med rätt ljus, rätt rede, lust och fägring är hörnstenen för hopp utan att önska för mycket.

Och en stilla balans lägrar sig över orden. Mänskligt och fint.
2024-04-22

  Marita Ohlquist VIP
En vacker och berörande text om längtan.
2024-04-22

  Öknens Ros VIP
Vackra poetiska ord!
2024-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Sparvögat
Sparvögat VIP