Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Repris från 2009


Tillbakblick

 

i går plockade hon
fram vintertäcket

sängen var kall
och fönstret var öppet

hon sover länge idag
i går sorterade hon bilder

minns kylan mot kinden
och det silvervita
när de gick över
den frusna myren
på hans första hundpromenad

samtalen i soffan som aldrig
tog slut

och avskedet, det första

idag dricker hon te ur
den stora koppen
den som är prydd
med sommarens alla blommor

hon tänker att
ensamheten är annorlunda nu
när den delas

så läser hon i morgon boken
som ger tusen skäl att leva

”Gråt inte
över rytmer
som tycks gå förlorade
vindarnas
och vattnens,
trädens sus
och fåglarnas sång
stjärnornas musik
och ljuden av människors steg.

Det finns alltid en musiker
eller en poet,
ett helgon
eller en svagsint
som har fått i uppdrag av Gud
att fånga
de irrande rytmerna
som riskerar
att gå förlorade.” 

Dom Helder Camara

ute finns blåfläckar
mitt i gråmolnen

och den brungråa sörjan
väntar på att täckas av snön

vita frostfläckar
som öar i gräset

skogen
med sitt silvervita kvar
väntar

och hon går

ut

 

© Eva Hedlund fd Langrath 2009/2024

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-01-16 18:16



Bookmark and Share


  Anya VIP
En så tröstrik text med så vacker utformning.
2024-01-24

  Sparvögat VIP
I skönhet tecknas orden ~
i blomsterprakt och vinterskrud ~ vemodets tankar…
Tycker mycket om dina ord!
2024-01-18

  Bibbi VIP
Fint,
2024-01-17

    Lena Staaf VIP
Minnen och saknad. Vackert skrivet!
2024-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP