Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gråsparven

Det föll en liten fågel
en gång ifrån sitt bo
den slog sig svårt och illa
det kan nog ingen tro

Jag trodde att den dog
det undrar man ej på
hur kan en fågel leva
som slagit sig så

Den låg med slutna ögon
som på död på hårda mark
då såg jag hur den lyfte
av någon kraft så stark

Den låg så still i greppet
en hand som lyfter och bär
var gång som fåglar faller
är handen alltid där

Det föll en liten fågel
guds hand lyfte den då
den är ett människohjärta
den lilla fågel grå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 358 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-01-22 20:10



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker dikt.
2024-01-23

  Maria Sundelin VIP
Vemodigt och fint
2024-01-23

  Sparvögat VIP
Så vackert, så fint faller orden ~
till den lilla gråsparven…
2024-01-23

  Kungskobran VIP
Fint om den lilla sparven

2024-01-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO