Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Irrvägar

 

 

med orden i min hand

jag startar min resa

har inte längre några band

jag en bil lyckas leasa

 

har inget bestämt mål

tar mig dit känslan visar

kanske blir det Åmål

där som fan sig ibland visar

 

vidare till Världens Ände

den kallas visst Trosa

det var nog där det hände

jag tappade min trosa

 

sån tur jag hade extra med

när jag till Eskilstuna kom

där träffade jag en smed

han var inte alls bakom

 

till Stockholm jag stävade sen

träffade Carl Gustav, vår kung

frågade hur det var me'n

han sa, "jag är lugn"

 

sedan for jag till Arboga

var det här jag fråga'

kungen sig klantade

när han runt rantade

 

styr sedan kosan hemåt

här sån hemlängtan, förlåt

borta bra, men hemma bäst

skomakare bliv vid din läst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-07-06 09:25



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Brukar vara resan som är målet, så kanske även här...
2020-07-07

  Kungskobran VIP
Jag sökte och jag fann
hemmets sköna famn
2020-07-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Kul och klurig resa, skriven i bra rim!
2020-07-06

  BenGust VIP
Genvägar blir senvägar.
Irrvägar blir raka spårvägar.
Nåja, bilkosan styr alltid hemåt.
2020-07-06

  Marita Ohlquist VIP
Wow, vilken resa!
2020-07-06

    Lena Staaf VIP
Då besökte du alltså flera orter i vårt vackra Sörmland. Väl valda resmål! Synd bara att Corona hindrar oss från att ta tågen.
2020-07-06

  överlevaren VIP
Hej och hå....så kan det gå, kul tripp!
2020-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP