Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cyklandes

 

 

 

Nu har solen gått ner i våran by

glädjen i socknen är naggad

han dog som han levde

 

cyklandes

 

på den tiden fanns inga växlar

men som ett jehu for han fram

och körde om bil efter bil

 

cyklandes

 

han tjärade tak och la in el

hjälpte där det behövdes

tog sig fram lätt och fort

 

cyklandes

 

 i frivilliga brandkåren fick han jobb

modig snabb och kreativ

drog han slang vid bränder

 

cyklandes

 

var vid brandstationen först

före bönder och häradsdomare

trots dyrbara bilar och anseendets styrka

 

(c)tk.

 




Fri vers av thyra
Läst 254 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-07-10 11:40



Bookmark and Share


  limerick
Tänkvärt. Grattis till placeringen!
2020-07-11

  Maj-Lis VIP
En fin och tänkvärd text
2020-07-11

  Maj-Lis VIP
En fin och tänkvärd text
2020-07-11

  Gunnel Eriksson VIP
Bra med "cyklandes" som en refräng.

Innehållet i dikten något att tänk på.
Förr var det mer självklart att leva klimatsmart, kanske för att man måste.



2020-07-10
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra